«S’han fet moltes coses en un context molt complicat»

Tot i que ajorna la decisió final al proper mes de gener, Segura reconeix les ganes de repetir com a candidat i repassa algunes de les accions d’un mandat el balanç del qual és «molt positiu»

Entrevista al Diari de Tarragona, 21/07/2022. Iván Alcalá

Hi havia ganes de recuperar la normalitat a la Festa Major d’Estiu.

Tenim moltes ganes, després d’un mandat molt intens i de viure una pandèmia aquests dos darrers anys. Tornem a una normalitat molt esperada, molt desitjada, i això es nota al carrer. La gent ja té ganes de trobar-se, barrejar-se, fer els vermuts i gaudir de les festes tots junts.

Entrant a la programació, destaca que torna a tenir molt de pes la música, amb un protagonisme especial dels artistes locals.

Vila-seca té un ADN especial amb la cultura i la música, per la relació històrica que té a través del Conservatori i l’Auditori Josep Carreras, però també a través de diferents grups musicals que han anat sorgint. Aquesta és una qüestió que sempre s’ha tingut present i ara fem un escenari de km0 per donar cabuda a artistes que moltes vegades actuen fora i, en canvi, aquí no se’ls ha visualitzat prou.

Qui també recuperarà el protagonisme són les entitats després de dos anys molt durs.

La Festa Major pivota mitjançant les entitats, que és un element fonamental. L’associacionisme i el teixit comunitari és l’origen de la festa i ara per fi entra en una dinàmica de la normalitat que mai no s’hauria d’haver perdut. Estic especialment content perquè, si hi ha una entitat que ho ha patit més, ha estat els Xiquets de Vila-seca.

Aquest any s’estrena el Celler com a escenari de Festa Major.

Estem molt contents amb el projecte del Celler. Nosaltres necessitàvem un espai que pogués acollir espectacles d’aquesta mena —el Mag Lari actuarà el 2 d’agost— i que fos tan versàtil com fos possible per donar cabuda a entitats, associacions, escoles… per a actes on l’Auditori no n’hi havia prou.

Sembla que també es recupera la normalitat al sector turístic. Com està anant la temporada a La Pineda?

La dinàmica és molt positiva i hem d’estar contents perquè el nostre destí té complexitats afegides. A banda de la pandèmia, som una destinació altament internacionalitzada i durant molts anys vam estar molt volcats en el turisme rus, per la qual cosa el conflicte amb Ucraïna no ens ha anat gaire bé. Tot i això, tenim unes dades molt positives i això ens parla de la robustesa i la capacitat de comercialització que té el nostre destí. Ara sí que veiem la llum.

En quin punt es troba el projecte de Hard Rock?

Hi ha qüestions importants que cal resoldre. Nosaltres sempre hem estat a favor d’aquest projecte, sempre que hi hagi una distribució equitativa dels beneficis i càrregues que comporta. No es pot entendre que això es deixi perdre per una pèrdua dentesa entre els municipis. Hi ha unes peces per acabar d’encaixar al puzle que s’han de resoldre, però jo sóc optimista.

Un altre gran projecte de futur que ja es comença a moure és la ZAL de La Pineda.

La ZAL és un projecte estratègic des de fa molts anys per generar una zona d’activitats d’alt valor afegit on hi hagi salaris alts. Fa molts mesos que treballem al costat del Port per acollir dins d’aquesta ZAL sectors potents que transformin els teixits econòmics industrials i de serveis. Poden significar un abans i un després i ser un motor econòmic per a tot el Camp de Tarragona.

¿L’estació de tren intermodal que ha d’aterrar a terrenys de Vila-seca serà una altra oportunitat per a la ciutat?

És una molt bona notícia. Vila-seca és intermodalitat, interconnectivitat des del vessant marítim, de carreteres i ara ho serà també des del tramvia i el transport ferroviari. L?estació intermodal d?alta velocitat ens farà estar a mitja hora de Barcelona i, al final, les bones connexions deriven en oportunitats econòmiques.

Estem entrant a la recta final del mandat. Està satisfet amb la feina?

Jo faig un balanç molt positiu. Sóc molt crític amb mi mateix i segurament es podrien haver fet coses millors però s’han fet moltes coses en un context molt complicat i més que es faran i espero poder anunciar aviat. Hem captat fons europeus, s’han reactivat projectes importantíssims per a la Pineda, Vila-seca i la Plana i en altres, com l’Estadi Municipal, ja estem entrant en una fase d’execució.

Té ganes de repetir com a candidat?

És una cosa que em pregunten molt, però sempre ho decidim de cara al gener. Jo tinc ganes de seguir, però després has de parlar amb la teva gent. Hi ha dinàmiques internes de partit per complir, has de parlar amb la teva família… Si tot s’alinea, la meva idea seria repetir, però és una qüestió que decidirem al gener.

https://www.diaridetarragona.com/costa/se-han-hecho-muchas-cosas-en-un-contexto-muy-complicado-CO11797498